25.09-29.09.2023 r.
Poniedziałek
Śniadanie: chleb pszenny (A1) z masłem (A7), szynka z beczki, ogórek zielony, papryka, mleko (A7) z miodem, herbata rumiankowa
Obiad: barszcz biały z ziemniakami i kiełbaską (A7), pieczeń rzymska, kasza gryczana, ogórek kiszony, kompot wieloowocowy
Podwieczorek: angielka (A1) z masłem (A7), dżem truskawkowy, brzoskwinia, herbata z lipy
Wtorek
Śniadanie: bułka grahamka (A1) z masłem (A7), polędwica drobiowa, sałata lodowa, marchew w słupki, kawa inka (A7), herbata
Obiad: zupa kapuśniak, ziemniaki, filet z kurczaka, marchew z groszkiem na ciepło, kompot porzeczkowy
Podwieczorek: owsianka (A7) z owocami, bułka słodka, banan, herbata miętowa
Środa
Śniadanie: chleb wieloziarnisty (A1) z masłem (A7), ser żółty, ogórek kiszony, mleko (A7), herbata
Obiad: zupa pomidorowa z makaronem (A7), ryż z jabłkiem i sosem jogurtowym (A7), kompot truskawkowy
Podwieczorek: bułka kajzerka (A1) z masłem (A7), polędwica sopocka, papryka, kalarepa, arbuz, mleko (A7), herbata z cytryną
Czwartek
Śniadanie: zupa mleczna – zacierkowa (A7), angielka (A1), pasta rybna, pomidor, herbata z lipy Obiad: zupa ogórkowa z ziemniakami (A7), kasza kus-kus, pałka z kurczaka, surówka z czerwonej kapusty, kompot agrestowy Podwieczorek: budyń czekoladowy (A7), pieczywo chrupkie, winogron, herbata owocowa
Piątek
Śniadanie: bagietka (A1) z masłem (A7), twarożek ze szczypiorkiem (A7), kakao (A7), herbata z pokrzywy
Obiad: zupa krem z dyni, ziemniaki, jajko sadzone, kalafior i brokuł na parze, woda z cytryną
Podwieczorek: placuszki z cukinii (A7), sałatka owocowa, kawa inka (A7), herbata rumiankowa