Jadłospis

27.03-31.03.2023 r.
Poniedziałek

Śniadanie: chleb wieloziarnisty/pszenny (A1) z masłem (A7), polędwica miodowa, pomidor, ogórek zielony, herbata z melisą, kakao (A7)
Obiad: zupa brokułowa z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym (A7,9), ryż, pieczeń rzymska, surówka z kapusty pekińskiej, kompot z rabarbaru
Podwieczorek: chleb wieloziarnisty/pszenny (A1) z masłem (A7), szynka konserwowa, sałata kolorowa, rzodkiewka, herbata z cytryną, mandarynka
Wtorek
Śniadanie: chleb wieloziarnisty/pszenny (A1) z masłem (A7), szynka z beczki, pomidor koktajlowy, herbata miętowa, mleko z miodem (A7)
Obiad: zupa barszcz biały z ziemniakami (A7), kasza bulgur, gulasz wieprzowy w sosie koperkowym (A7), ogórek kiszony, kompot porzeczkowy
Podwieczorek: tosty (A1) z serem (A7) i szynką konserwową, banan, herbata rumiankowa
Środa
Śniadanie: chleb wieloziarnisty/pszenny (A1) z masłem (A7), parówki na ciepło, ketchup, ogórek kiszony, sałata lodowa, herbata z lipy
Obiad: zupa pomidorowa z ryżem (A7), makaron z sosem truskawkowo-jogurtowym (A7), kompot agrestowy
Podwieczorek: bułka słodka z jabłkiem/serem/budyniem (A1,7), herbata owocowa
Czwartek
Śniadanie: bułka wieloziarnista/pszenna (A1) z masłem (A7), kiełbasa krakowska, biała rzepa, ogórek zielony, herbata z cytryną, kawa inka (A7)
Obiad: zupa wielowarzywna z zacierką na wywarze mięsno-warzywnym (A7,9), ziemniaki, kotlet schabowy, surówka z kapusty białej, woda z cytryną, gruszka
Podwieczorek: chałka (A1) z masłem (A7), dżem truskawkowy niskosłodzony, herbata z cytryną
Piątek
Śniadanie: zupa mleczna – płatki corn flakes (A7), chleb wieloziarnisty/pszenny (A1) z masłem (A7), ser żółty (A7), ogórek kiszony, herbata z melisy
Obiad: zupa manniczka z ziemniakami (A7,9), frytki, ryba miruna smażona, surówka z marchewki i jabłka, kompot wieloowocowy
Podwieczorek: placuszki z jabłkiem (A1,7), śliwka, herbata z lipy